חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 2327/06

: | גרסת הדפסה
ת"א, בש"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
2327-06,8279-06
28.11.2006
בפני :
יוסף שפירא

- נגד -
:
ליב קוגן-לוקס
עו"ד מרסל קורן
:
ליאון קוגן
עו"ד רפאל קורניצר
החלטה

לפני בקשה ליתן כנגד המשיב צו להגבלת שימוש בנכס (צו מסוג מרווה) לגבי כספים שבחזקת המשיב בבית ההשקעות J.B Oxforol  בחו"ל, שלטענת המבקשת, מדובר בכספי ירושת אביה שהמשיב השתלט עליהם.

רקע כללי

1.         המבקשת הינה בתו היחידה של המנוח לואיס קוגן ז"ל אשר נשא ת.ז. 317729226 ואשר נפטר ביום 18.9.00 ומענו היה בירושלים (להלן: "המנוח"). צו ירושה בעניינו של המנוח אשר ניתן ע"י הרשם לענייני ירושה בירושלים ביום 30.10.00.

המנוח נפטר ממחלה ממארת, אשר פגעה במוחו, בהיותו בן 60. הוא התגורר רוב חייו  מחוץ לישראל ועלה לישראל בשנת 1998. בסמוך למועד עלייתו לישראל נשא המנוח לאשה את בת שבע רוגן (להלן: "בת שבע"), אשר זכאית בהתאם לצו הירושה למחצית עזבונו של המנוח. המבקשת לא היתה מעורבת כלל בעניינניו הכספיים של המנוח עובר לפטירתו. המשיב הינו בן אחותו של המנוח ועל כל בן דודה של המבקשת. כ-6 שנים טרם לפטירתו, חזר המנוח בתשובה, כאשר נראה כי המשיב מילא תפקיד בתהליך האמור. חרף הפרשי הגילאים בין המנוח לבין המשיב נוצרו ביניהם יחסים קרובים, בין היתר בשל תהליך חזרתו בתשובה, של המנוח. התפרצות מחלתו של המנוח היתה מהירה ואלימה. המנוח אושפז לראשונה ביום 7.1.00 כאשר הסימפטומים של מחלתו הובילו בטעות את רופאיו למסקנה כי הוא סובל מחלת הנפילה והוא נפטר כאמור בחלוף חודשים ספורים ביום 18.9.00.

הגידול במוחו של המנוח התגלה במהלך אשפוזו שהחל ביום 5.3.00 והסתיים ביום 23.3.00 כאשר במהלך האשפוז האמור עבר המנוח ניתוח להסרת הגידול.

בתאריך 3.4.00, כתב המשיב למנוח מכתב בדואר אלקטרוני ו"שיתף אותו" בחומרת מחלתו הוא.

2.         המנוח החזיק באמצעות חברת מריל לינץ' (להלן: "מריל") מניות בחברת מיקרוסופט ובחברת אינטל.

המשיב ביקש מהמנוח, במסגרת ההיערכות אשר המשיב "המליץ עליה" לאמץ באשר לענייניו הכספיים, בערוב ימיו, יפוי כח לגבי ביצוע פעולות בחשבונו של המנוח במריל. הדבר בא לידי ביטוי במכתב בדואר אלקטרוני מיום 3.4.00.

באותו מכתב מבטא המשיב חשש פן מתן וקבלת יפוי הכוח יתקלו בחשדות במריל ועל כן הוא מבקש מהמנוח לגבות את מתן יפוי הכח בשיחת טלפון לנציג מריל, מר רוברט אורחניין. כ-3 ימים לאחר מכן, 6.4.00, חתם המנוח בירושלים על יפוי כח על גבי טופס של מריל על פיו הוסמך המשיב לשמש כנציגו של המנוח בכל הקשור לביצוע פעולות בחשבון 77931355 בבית ההשקעות הנ"ל. באותו  יום ממשיך המשיב וכותב למנוח כי לפי ייעוץ שקיבל "כדאי" להעביר את המניות (והכוונה למניות במריל) לחשבונו של המשיב כדי שב"אופן חוקי אף אחד לא יוכל להגיד כלום". על מנת לטעת בליבו של המנוח בטחון מוחלט ממשיך המשיב וכותב כי הוא יתן למנוח את "מספר חשבונו באינטרנט" של המשיב כדי שהמנוח יהיה חופשי לעשות כרצונו באותן המניות.

במילים אחרות, המשיב ביקש לשכנע את המנוח כי מסיבות שונות רצוי לעשות שימוש במשיב כאיש קש לצורך אחזקת המניות במריל כאשר חרף העברת המניות יוכל המנוח להמשיך לנהוג בהם מנהג בעלים.

ביום 7.4.00 המשיך המשיב להפציר במנוח לאמץ את "פתרונות ההסבה" המוצעים על ידו כאשר הוא אומר לו שגם הוא, המשיב, השתמש באחרים לצורך אחזקת כספיו.

ב-9.4.00 כתב המנוח מכתב למשיב בו הוא משתף אותו ברצונותיו בכל הקשור לתמיכה בבני משפחתו, לאחר פטירתו. כן הביע המנוח את כוונתו כי המבקשת תקבל לידיה 500$ לחודש בהיותה  רווקה. 1,200 דולר לחודש בהיותה נשואה ו-3,000 דולר לחודש בהיותה נשואה  עם משפחה עם "הרבה ילדים".

3.         עוד מביע המנוח את שאיפתו לכך שגם המשיב יקבל לידיו ולמען ילדיו 6 פעמים 2,500 דולר ובסה"כ 15,000 דולר.

ביום 12.4.00, שלח המשיב מכתב למנוח באשר לכוונותיו של המנוח בעניין המבקשת, ובין היתר:

א.         הסכומים נראים לי בסדר גמור.

ב.         כמה היית נותן לחתונה בסה"כ?

ג.          כמה לתת לקניית דירה?

ד.         מתי בחייה תקבל את הקרן, אולי היא תבקש אותו!!! (כך במקור).

ביום 8.5.00, למחרת תחילת אשפוזו של המנוח, שלח המשיב למר רוברט אורחניין ממריל הוראה למכור לאלתר את המניות אשר בבעלות המנוח בחברת מריל ולהעביר את התמורה שתתקבל ממכירה זו לחשבונו של המשיב בחברת J.B Oxforol. הפעולה בוצעה על ידי מריל  בהתאם להוראות המשיב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>